Hvorfor ikke helle suppe på termos, og ta med ut på tur neste gang?

Postet av Aktiv Bedrift den 6. Apr 2017

Lær mer om hvordan du lager deilig hjemmelaget suppe fra bunnen av, og se oppskriftene vi anbefaler å ta med i termosen.

Å lage suppe selv fra bunnen av er enklere enn mange tror. Du har uendelig mange muligheter for å variere slik at du får den suppen du liker best. Lag en enkel suppebase eller la deg inspirere av noen av våre anbefalinger.

En enkel suppebase lages slik:

  • Stek finhakket løk ved svak varme i smør (ca 2 ss per liter væske) og surr den under omrøring til den blir myk (ca 5 minutter)
  • Tilsett de grønnsakene du ønsker i terninger eller strimler.
  • Spe med væske, en blanding av buljong, kraft eller fond sammen med melk. Hvor lenge grønnsakene skal småkoke i kraften avhenger av størrelsen på grønnsakene.
  • Tilsett rå fisk eller ferdigstekt kjøtt mot slutten av koketiden.
  • Jevn basen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann (ca 3 ss per liter væske). Har du mye grønnsaker i suppen trenger du mindre jevning.
  • Piff gjerne opp suppen med forskjellige krydder, både ferske og tørkede. Er de tørket, bør de tilsettes sammen med løken i starten av prosessen, er de friske kan de gjerne tilsettes like før servering. Prøv deg frem med forskjellige smaker, det er nok å velge mellom.
  • Krydderpasta er også smaksforsterkere som fungerer utmerket i supper.
  • Til slutt gir du suppen det siste lille ekstra med å tilsette enten rømme, fløte, matfløte, crème fraîche eller kvarg (f. eks. Kesam). Her finner du tipsene for hvordan du best mulig kan bruke de ulike produktene i supper.
  • Skal du ha med suppe på termos, anbefales det å velge supper du kan kjøre i blender eller foodprosessor til en jevn blanding.

Appelsin- og gulrotsuppe

Appelsin- og gulrotsuppe
Appelsin, gulrot og ingefær er nydelig sammen. Denne suppen er en fargeklatt av en smaksrik og enkel suppe.

Tomatsuppe
Hjemmelaget tomatsuppe er kjempeenkelt å lage. Flott som turmat til lunsj. Hell på termos og ta med ut.

Potet- og purreløksuppe

Potet- og purreløksuppe
Suppe med potet og purreløk er billig og god mat. Denne kjøres i en foodprosessor eller med stavmikser til en jevn konsistens. Du kan også ta med noe ferdig tilberedt kjøtt eller fisk som tilsettes ved servering.

Skogssoppsuppe

Kremet skogoppsuppe
Til denne deilige suppen kan du bruke forskjellige typer sopp. Kjør suppen i en foodprosessor eller med stavmikser til en jevn konsistens. Hell i termos, og ta med på tur.

jordskokksuppe

Jordskokksuppe
Det finnes noen fantastiske knoller som heter jordskokkk som vi kan bruke til supper og sauser. Her har vi laget en nydelig variant med asparges.

Ostesuppe

Ostesuppe med blåmuggost
Suppe med blåmuggost er en skikkelig smaksvinner. Denne egner seg godt på termos.


Av: melk.noKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.