​​Dette bør du spise før trening

Postet av Aktiv Bedrift den 18. Mai 2017

Mat og drikke er bensin for kroppen vår, og før trening er det smart å spise mat som inneholder både karbohydrater og proteiner. Som mosjonist gjør du lurt i å tenke på det du spiser, men husk at du ikke trenger å spise som en toppidrettsutøver.

Å ha nok energi er viktig for å kunne fullføre en god treningsøkt. For å gjøre treningsøktene så effektfulle som mulig, lønner det seg å spise et godt sammensatt måltid 2-3 timer før økten.

Spis gjerne dette som hovedmåltid 2-3 timer før trening, avhengig av om det er frokost, lunsj eller middag.

Brødmat, pasta og havregrøt er kilde til karbohydrater, mens kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter er kilde til proteiner.

Dersom du har spist et måltid 2-3 timer før trening, og begynner å bli litt småsulten, kan det være lurt å innta noe lett og karbohydratrikt en times tid før treningen. Dette måltidet bør gi deg både proteiner og karbohydrater, og ikke være så tungt å fordøye for kroppen.

Spis gjerne:

  • En frukt
  • Et knekkebrød eller en brødskive med pålegg
  • En smoothie eller en liten yoghurt

Drikk nok!

Pass på at du får i deg nok væske før trening. Væskemangel kan redusere prestasjonen din kraftig. Sørg for å være i væskebalanse før treningsøkten starter, ved å drikke en halv liter vann i forkant av treningen.

Hvorfor er karbohydrater og proteiner viktige i forbindelse med trening?

Under en treningsøkt er karbohydrater en viktig energikilde for musklene. Vi har et lite lager av karbohydrater i kroppen, som kalles glykogen, men kroppen trenger tilførsel av mat som inneholder karbohydrater før treningsøkten for å ha et godt utgangspunkt. Les mer om hvorfor karbohydrater er viktige for deg som trener. Når vi trener brytes musklene ned, og proteiner gir musklene byggesteiner slik at de kan bygges opp etter at vi har trent. Det er også lurt å fylle på med litt proteiner før trening. Her kan du lese hvor mye proteiner du trenger.

Av: melk.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.