Jobb med klokka! Hett tips til et aktivt hjemmekontor

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 17. Mar 2020

Vi i Aktiv Bedrift ønsker å inspirere til et aktivt hjemmekontor. Denne gangen prøver vi å inspirere til EN ØVELSE i TIMEN ⏰⏰... og VIPPS så får kommet deg gjennom litt aktivitet hver dag. Sjekk ut mosjonsuret vårt! ⬇️🕑🏃🏻‍♂️Denne er utviklet på hjemmekontor, fordi vi i Bedriftsidretten så klart bidrar til samfunnsdugnaden og holder kontoret stengt! 💪🏻😷👏🏿
Husk å bruke treningsdagboken når du har hjemmekontor

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 16. Mar 2020

Er du på hjemmekontor eller i karantene? Å holde seg i form er kanskje ekstra viktig i tiden som vi er inne i nå. Bruk treningsdagboka her i Aktiv Bedrift for å sikre deg nok fysisk aktivitet, og hold deg motivert og oppdatert på egen utvikling. 

Hold følge med aktiviteten din i treningsdagboken

 - Å se sin egenutvikling, og loggføre aktivitet gir helt klare fordeler både med tanke på motivasjon, og ikke minst treningsutbytte, sier prosjektleder for Aktiv Bedrift, Svein Østvang.

- Det er ekstra inspirerende å se at aktiviteten vi finner på å gjøre i en unntakssituasjon som nå, kan registreres inn i treningsdagboken din her i Aktiv Bedrift, fortsetter Østvang.

Nå som treningssentre er stengt og alle andre fellesarrangementer er avlyst, må vi se etter alternative muligheter. Det å bruke skog og mark til turer, løping, og øvelser på stuegulvet, er en fin ting. 

Det finnes mange bra øvelser en kan gjøre hjemme også. Litt inspirasjon får du også på HelseNorge sine nettsider.

Ved å dele treningsdagboken med andre får du et fellesskap

Ved å dele treningsdagboken med dine kollegaer kan du få en følelse av å gjøre noe sammen, dog hver for seg. Fellesskap og samhold er viktig, spesielt i denne tiden. Gjennom å gjøre litt fysisk aktivitet sammen, men hver for seg, kan det være en enkel måte å opprettholde kontakt og fellesskap. 

Lykke til med treningen! Vi heier fra sidelinjen her i Aktiv Bedrift.
- Jeg var mer aktiv under Aktiv Bedrift-konkurransen enn noen gang tidligere!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 2. Jan 2020

Ryggprolaps. Nakkeprolaps. Diabetes type 2. Kneproblemer. Medisin? Aktivitet. – Jeg visste jeg måtte, men jeg sleit med å finne motivasjonen.

Odd Trygve Nyhus (62) jobber med telefonsupport i Kynningsrud Nordic Crane. Han deltok i Aktiv Bedrift første gang høsten 2019.

 

Odd Trygve Nyhus fra Kynningsrud har en stillesittende jobb, og med dårlig rygg er fysisk aktivitet hans medisin. Først når han deltok på Aktiv Bedrift fikk han økt mengden slik at det monnet for ryggsmertene. Selv etter konkurransen var ferdig har han klart å opprettholde et høyt daglig aktivitetsnivå.

 

Med dårlig rygg ble fysisk aktivitet medisinen som fungerte

 - Det er godt å få lea på seg, når man har mulighet til det. Jeg merker det jo veldig godt i ryggen etter en dag i bil og på kontoret.

Odd Trygve kjører 28 mil til og fra jobb hver dag, og sitter stille som regel hele dagen. Det er lite rom for å legge inn treningsøkter og bevegelse i løpet av en travel uke. Hver kveld går han likevel tur med bikkja, som gir han verdifull tid i bevegelse. 


Odd Trygve fikk ryggprolaps i 2009, og siden har han også fått nakkeprolaps. I tillegg fikk han diabetes type 2 for fire år siden. 

  - Det klare rådet jeg fikk, var å være i aktivitet. Det merket jeg også hjalp på ryggplagene.

 

Det var likevel ikke så lett å få til tilstrekkelig mengde aktivitet i en travel hverdag. Det tæret også på motivasjonen. 

- Det hendte jeg ble demotivert, og tenkte, sånn som sikkert mange andre tenker; Det hjelper ikke allikevel. 

 

Aktiv Bedrift gjorde noe med konkurranseinstinktet, og Odd Trygve er mer aktiv nå enn før

I høst har Odd Trygve deltatt på Aktiv Bedrift for første gang, og det har gjort noe med han. 

 

 - Den Aktiv bedrift-saken synes jeg har funket veldig bra. Jeg har økt lengdene på turene for å få mest mulig poeng. Det lå jo folk foran meg på lista hele tiden, og jeg tenkte «Klarer jeg å matche den som ligger foran meg?»  Jeg synes det var en fin opplevelse å være med. Spesielt når det merker at du får noe ut av det helsemessig. Det gir inspirasjon til å fortsette.


Hvordan har det gått etter konkurransen?

- Jeg har tatt en liten pause med å legge inn øktene, men jeg er ute og går hver dag uansett. Det er en fast runde jeg pleier å gå, og de er like lange som under konkurransen. 


Turene har også en egenverdi for Odd Trygve, særlig i perioder når det er «mye mas». 

- Med frisk luft får du tankene på et annet sted. Du tenker på alt mulig annet.
 

42 dager med økt aktivitet endret vanene til Odd Trygve

Odd Trygve endte på fjerde plass i konkurransen. Med en kampanje som varte i 42 dager, har han vært i aktivitet i snitt i over en time hver dag. 

- Jeg skreiv meg ikke på med en gang, så jeg kunne sikkert skrevet ned mer aktivitet. Det får jeg gjøre neste gang.


Gjennom å øke lengdene på turene har han økt aktivitetsnivået sitt betraktelig, og fortsatt med det siden. Odd Trygve forteller at han gleder seg allerede til neste konkurranse som har oppstart i januar.

- Jeg kjente ikke til at Aktiv Bedrift-appen hadde GPS, så den gleder jeg meg til å bruke. 

 

Vi ønsker Odd Trygve hell og lykke i neste Aktiv Bedrift-konkurranse!! 💪🏻