Ikke gi opp!

Postet av Aktiv Bedrift den 15. Mai 2014

Det kommer dager hvor det er tyngre å motivere seg enn andre.  Dersom du ønsker å gjøre treningen til en vane vil du bli overrasket over hvor liten forskjell det er på de som trener regelmessig og de som ikke.  

Det finnes ingen magisk pille som gir deg selvdisiplin og motivasjon.  Så hva har de motiverte som de mindre motiverte ikke har?
Alt kommer an på måten du tenker!

Erfaringer viser at mange nybegynnere får problemer med motivasjonen allerede etter 1 til 2 måneder.
Selv om dette ikke er noen vitenskapelig studie, viser erfaringer at de fleste starter treningen med entusiasme og spenning.  Det første som skjer er at entusiasmen faller.  Deretter oppdager de at resultatene ikke blir som forventet.  Denne kombinasjonen kan være svært ødeleggende for motivasjonen videre og gjør at mange gir opp.

For treningsveiledere kan dette være svært frustrerende.  De har nettopp fått i gang et menneske som har satt seg som mål å komme i bedre form, gå ned i vekt eller få trening som en vane. Veilederen vet at dette menneske er på vei til suksess.  Likevel mister det motivasjonen!

Hva skyldes dette?

Her er noen faktorer:
  • for mye fokus på vekt: det å gå ned i vekt på en fornuftig og varig måte er ikke gjort over natten.  Mennesker er ulike.  For noen kan det ta få uker før man ser resultater, andre flere måneder.  Dette kan være avhengig av treningstilstand, kosthold og arv.  Derfor kan målsettingen for treningen ikke nødvendigvis være fokus på endring i vekt, men heller hvor mange økter per uke du klarer å trene.
  • trener for hardt: entusiasmen til nybegynnere medfører ofte for hard trening i oppstartfasen.  Det er mye mer fornuftig å starte rolig og opparbeide seg en fornuftig treningsfrekvens over tid slik at kroppen får tid til å tilpasse seg treningen.
  • trener ikke hardt nok: på den andre siden finner vi dem som ikke trener med høy nok intensitet. 
  • sammenligner deg for mye med andre: dersom din treningspartner oppnår resultater raskere enn deg betyr ikke nødvendigvis at du trener feil.  Vi kan reagere ulikt på trening. 
  • gir opp for tidlig: får du ikke resultater?  Det siste du skal gjøre er å gi opp!   Har du trent regelmessig er du på vei.  Enten du ser eller ikke ser resultater, oppnår du effekter av trening.
AV: trening.no/ Even Rotevatn
AV


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.