Hvordan få motivasjon for trening?

Postet av Noshin Riaz den 12. Mar 2013

Ha realistiske forventninger til deg selv. Du kan ikke gå ned ti kilo på en ukes trening, men hvis du jobber hardt, så kan du kanskje gå ned én kilo. Ikke start for hardt når du begynner å trene. Begynn rolig og trapp sakte opp. Dersom du ikke har løpt før, men brått begynner å løpe 6 kilometer om dagen, kan den uventede belastningen føre til at du får belastningsplager. Begynn heller med å gå en tur hver dag og trapp etterhvert opp til å løpe et par ganger i uken. På sikt er du i bra nok form til å ha glede av å løpe hver dag - hvis det er det du vil.

Mange påstår at de ikke har tid til å trene. Da må du finne tid. Kanskje kan du droppe en time foran TV? Å trene er noe av det beste du kan gjøre for deg selv og de du er glade i. Sett av tid til trening på samme måte som du setter av tid til viktige møter eller vennetreff.
Hvis du føler deg trøtt og sliten etter jobb, så husk at det er få ting som gir deg mer overskudd enn det å trene. Dersom det lett blir til at du dropper treningen når du kommer hjem, så dra rett på trening. Enten det består i å kjøre innom svømmehallen, treningssenteret, friidrettsbanen, bymarka eller rett og slett å gå eller sykle hjem fra jobb. Få med deg en venn, så blir det også sosialt. Hvis den ene er lite motivert en dag, er den andre kanskje mer motivert. Undersøkelser viser at de som trener sammen med noen, oftere klarer å holde seg til de faste treningsøktene. En annen viktig motivasjonsfaktor er å tenke over hvilke mål du har med treningen, og på alle helsefordelene trening gir deg.

Varier aktiviteter fra dag til dag. Svøm en dag, spill squash med kollegaen den neste, tren styrke den tredje dagen, spill fotball med ungene dine, gå en tur med faren din, løp 3000 meteren på friidrettsbanen, sykle til jobben den siste dagen i uka. Variasjon er også positivt for kroppen, og du får brukt ulike muskelgrupper ved de ulike aktivitetene.


Et annet velkjent råd går ut på å starte dagen en halv time tidligere. Stå opp en halv time før du pleier, og gå en tur før du drar på jobb. Du kan også kjøpe litt hjemmegymutstyr. Alt i fra tredemølle, ergometersykkel, stepmaskin eller romaskin, til et par manualer. Bli mer aktiv i hverdagen. Velkjente råd er å gå i trapper istedenfor å ta heisen, gå eller sykle til jobben istedenfor å kjøre, hopp av bussen noen holdeplasser før du skal av, gå istedenfor å kjøre så lenge dette er mulig. Avtal venninnetreff med å gå en tur i skogen istedenfor å sitte på kafè. Gå en liten tur når du har pause på jobben. Ta møtet med kollegaen mens dere går på ski til et serveringssted i bymarka og underskriv kontraktene der.

Involver barna dine. Det er ikke bare du som voksen som trenger mer aktivitet for å få en bedre helse. Tar du med ungene dine og lar dem oppleve gleden over å bruke kroppen sin på en sunn måte, er dette den beste livsforsikringen du kan gi dem. Ta med ungene på sykkeltur, på skitur, i svømmehallen eller gå en tur i marka og spis kveldsmaten på en stein i skogen. Dra på aketur eller dans sammen med minstejenta. Ha det gøy og kjenn at kroppen blir sterkere og sinnet lysere for hver nye treningsøkt du gjennomfører.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.