Fysisk aktivitet og trening gjennom hele året!

Postet av Aktiv Bedrift den 18. Des 2014

God fysisk form er en ferskvare, og regelmessig fysisk aktivitet gjennom hele året er derfor viktig for å vedlikeholde formen. For å kunne være aktiv må man tilpasse seg til de ulike årstidene.

Vær aktiv også om vinter
Kle deg etter forholdene. Bruk heller flere tynnere lag med klær enn to tykkere. Ull varmer også hvis det er fuktig. Dersom du er på lengre turer sørg for å ha skift med slik at du kan ta på tørt tøy i pauser eller etter aktivitet.  Ta med noe vind- og vanntette plagg. Mat og varmt tøy hører med under lengre turer i skog, på fjell eller til sjøs. Vis respekt for værvarselet, og sett deg inn i lokale forhold. Vær sikker at ruten er tilpasset til din fysiske form.  Mange har lite overskudd og tiltakslyst i mørketida. Trening fører til frigjøring av endorfiner, kroppens egenproduserte morfinstoffer, som kan ha en positiv effekt på psykisk helse. Mosjon gir ekstra energi, og gjør det også lettere å sove.

Den hardeste treninga bør man stå over når temperaturen kryper ned mot minus 20. Gå heller rolige skiturer. Det kan være lurt å puste i en ullhals slik at man slipper den kalde luften nedover i lungene.Av:helsenorge.no

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.